ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

СЛУЖБА ЗА УПРАВЉАЊЕ КАДРОВИМА

Насловна > Садржај обуке

Садржај обуке

Кликом на овај текст отворите и одштампајте програм обуке.

Базе података

Програм обуке

Базе података

Београд, 11-12. јул 2016.

сала 269, II спрат, источни улаз, Палата Србије

Предавач: Јован Алексић

Понедељак, 11. јул

08:00 - 08:15

Регистрација учесника

08:15 - 09:45 (90 min)

Теоријске основе база података

База података, структура, подаци, типови, својства, примарни кључ, индекс, везе

09:45 - 10:00 (15 min)

Пауза

10:00 - 10:45 (45 min)

Коришћење апликације MS Access

Покретање и затварање апликације, креирање базе, отварање и затварање базе, отварање и затварање објеката, прикази

10:45 - 11:30 (45 min)

Вежбање

Теоријске основе, коришћење апликације

11:30 - 11:45 (15 min)

Пауза

11:45 - 13:15 (90 min)

Табеле

структура, типови података, кључеви, индекси, креирање, унос података, модификовање, везе

13:15 - 13:30 (15 min)

Пауза

13:30 - 14:15 (45 min)

Вежбање

Табеле

 

Уторак, 12. јул

 

08:00 - 09:30 (90 min)

Упити

структура, прикази, SQL језик, креирање, модификовање

09:30 - 09:45 (15 min)

Пауза

09:45 - 10:30 (45 min)

Вежбање

Упити

10:30 - 10:45 (15 min)

Пауза

10:45 - 12:15 (90 min)

Обрасци

структура, особине, врсте, креирање, модификовање, коришћење

Извештаји

врсте, креирање, поставке, особине, секције, груписање, подешавање стране, штампање

12:15 - 12:30 (15 min)

Пауза

12:30 - 13:15 (45 min)

Вежбање

Обрасци, извештаји

13:15 - 14:00 (45 min)

Пауза за ручак

14:00 - 15:15 (75 min)

Завршне напомене и завршни тест, дискусија, питања, евалуација

 

 

претрага