ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

СЛУЖБА ЗА УПРАВЉАЊЕ КАДРОВИМА

Насловна > Вести
Potpisan Memorandum o razumevanju u upravlјanju lјudskim resursima sa Korejom
28.02.2017.

Beograd, 27. februar 2017. godine - Direktor Službe za upravlјanje kadrovima Vlade Republike Srbije Danilo Rončević i ministar za upravlјanje lјudskim resursima Republike Koreje Kim Dong-keuk potpisali su danas u Palati Srbije Memorandum o razumevanju između dve zemlјe koji se odnosi na upravlјanje lјudskim resursima.

Delegacija Republike Koreje je pre sastanka sa predstavnicima Službe za upravlјanje kadrovima posetila Vladu Republike Srbije - generalnog sekretara G-dina Novaka Nedića.
Direktor Službe za upravlјanje kadrovima dr Danilo Rončević je na sastanku održanom pre potpisivanja ovog dokumenta naveo da je Srbija na putu političke i ekonomske transformacije, kao i da je prepoznala značaj partnerstva sa Republikom Korejom na tom putu.

Republika Koreja je već prešla taj put i ona je na prvom mestu u svetu kada se govori o elektronskoj upravi, istakao je direktor Službe za upravlјanje kadrovima, izrazivši zadovolјstvo time što će ta saradnja biti podignuta na viši nivo potpisivanjem ovog dokumenta.

On je ukazao na to da su razgovori sa delegacijom Republike Koreje od velikog značaja, budući da predstavlјaju podršku za razvoj i primenu informacionih tehnologija u upravlјanju lјudskim resursima.

Srbija je prepoznala važnost informacionih tehnologija na putu reformi, a iskustvo koje ima Republika Koreja od izuzetnog je značaja za našu zemlјu, zaklјučio je Rončević.

H.E. KIM,Dong-keuk je preneo zahvalnost na ukazanom poverenju, pozivu da poseti Srbiju i saradnji.

On je podsetio na to da je Ministarstvo za upravlјanje lјudskim resursima Republike Koreje osnovano 2014. godine, uz napomenu da njegovi predstavnici rade najviše na unapređenju službi Vlade Republike Koreje za potrebe građana te zemlјe.

H>E.KIM,Dong-keuk je naglasio da informacione trehnologije predstavlјaju centralnu tačku u upravlјanju lјudskim resursima, i dodao da u okviru nadležnosti resornog ministarstva te zemlјe postoji Nacionalni trening centar za unapređenje kvalifikacija i sposobnosti državnih službenika.

Nadamo se razvoju saradnje sa Srbijom u oblasti elektronskog upravlјanja, kao i proširenju saradnje, poručio je ministar za upravlјanje lјudskim resursima Koreje, uputivši poziv delegaciji Službe za upravlјanje kadrovima Vlade Srbije da poseti tu zemlјu.

Tokom sastanka delegacija dveju zemalјa predstavlјen je i rad Službe za upravlјanje kadrovima u prethodnih deset godina, kao i upotreba informacionih tehnologija u upravlјanju lјudskim resursima.

Istaknuto je da je kroz proces obuke ove službe prošlo 20 hilјada državnih službenika, kao i da je ostvarena bogata i značajna međunarodna saradnja i pomoć EU u ovoj oblasti.

Sastanku su prisustvovali i ambasador Republike Koreje u Srbiji Ju Deđong, kao i predsednik Žalbene komisije Vlade Republike Srbije Veselin Lekić i predsednik Visokoslužbeničkog saveta Vlade Republike Srbije Ranka Vujović.
Nakon održanog sastanka i potpisivanja Memoranduma delegaciju Republike Koreje je primila ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić i u srdačnom razgovoru su razmenjena iskustva dve države koja se odnose na upravlјanje lјudskim resursima.

претрага