ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

СЛУЖБА ЗА УПРАВЉАЊЕ КАДРОВИМА

Насловна > Вести
Посета представника Службе за управљање кадровима Министарству за управљање људским ресурсима Републике Кореје
03.07.2017.

Служби за управљање кадровима, упућен је од стране Министарства за управљање људским ресурсима Републике Кореје позив за студијску посету Републици Кореји, а у складу са потписаним Меморандумом о разумевању између Службе за управљање кадровима Владе Републике Србије и Министарства за управљање људским ресурсима Републике Кореје о сарадњи у области управљања људским ресурсима од 27. фебруара 2017. године. Посета се одржава у периоду  од 22. јуна до 8. јула 2017. године, у Републици Кореји (Seongnam и Gwacheon).


Путовање се реализује као програмска активност у оквиру програма „Управљање људским ресурсима у јавном сектору и Програма за развој људских ресурса“ финансиран од стране Министарства за управљање људским ресурсима Републике Кореје.


Програм је заснован на основним елементима управљања људским ресурсима у jавном сектору и развојu људских ресурса, у ком делу је Република Кореја веома напредовала како технолошки, тако и са становишта транспарентности, што је изложено и приликом посете министра за управљање људским реусрсима Републици Србији у фебруару ове године. У том контексту, Програм ће помоћи развоју и примени модерних инструмената за управљање људским ресусрима у Републици Србији, као и успостављање ефикаснијег институционалног и организационог оквира за стручно усавршавање запослених у државним органима и локалној самоуправи кроз искуства постигнута у државној и јавној управи Републике Кореје.


Циљ студијаког путовања је упознавање са постојећим капацитетима управљања људским ресурсима у Републици Кореји, јачање административиних капацитета представника Службе за управљање кадровима Владе Републике Србије у погледу унапређења знања у области функционисања управљања људским ресурсима и успостављања професионалног система из те области.


Студијска посета намењена је представницима 14 земаља који ће учестовати у овом програму. Успостављање сарадње са Републиком Корејом и њеним Министарством за управљање људским ресурсима, требало би да има у виду искуства других држава, које су кроз овај процес већ прошле. Студијска посета, поред наведеног, представља и прилику за успостављање нових контаката са представницима других држава и институција, ради размене искустава у процесу управљања људским ресурсима.

AE9Z3085

AE9Z3085

AE9Z3088

AE9Z3088

AE9Z3090

AE9Z3090

AE9Z3092

AE9Z3092

AE9Z3097

AE9Z3097

AE9Z3099

AE9Z3099

AE9Z3115

AE9Z3115

претрага