ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

СЛУЖБА ЗА УПРАВЉАЊЕ КАДРОВИМА

Насловна > Вести
Представљање Нацрта оквира компетенција државних службеника
05.12.2017.

Поводом даљег унапређења управљања људским ресурсима у државној управи као једне од кључних области реформе јавне управе у процесу придруживања ЕУ, Министарство државне управе и локалне самоуправе и Служба за управљање кадровима су у оквиру пројекта „Подршка реформи јавне управе" немачке билатералне сарадње који спроводи ГИЗ припремили Нацрт Оквира компетенција државних службеника у Републици Србији.

Нацрт Оквира компетенција државних службеника у Републици Србији, представља детаљан документ о потребним компетенцијама државних службеника, кључним вредностима рада државне управе у Републици Србији, како би се остварио пун потенцијал принципа заслуга (мериторности) и професионализације. У циљу успостављања интегрисаног система управљања људским ресурсима у државној управи заснованог на компетенцијама, планирано је да систем компетенција буде уведен у државно службенички систем, предстојећим изменама и допунама Закона о државним службеницима.

С тим у вези, Mинистарство државне управе и локалне самоуправе и Служба за управљање кадровима су у сарадњи са ГИЗ-ом у оквиру Подршке реформи јавне управе, Фондом за добру управу Владе Велике Британије, Центром за европске политике (CEP) и Pricewaterhouse Coopers (PwC) у оквиру Промоције реформе јавне управе у Републици Србије, је 20. новембра 2017. године, у просторијама Клуба посланика организовали скуп у циљу представљања Нацрта Оквира компетенција државних службеника на коме су присутвовали велики број представника органа државне управе, као и других државних органа.

Са текстом Нацрта Оквира компетенција државних службеника у Републици Србији можете се упознати, дати коментаре и сугестије, увидом у наведени докуметнт линк/који се налази на сајту СУК-а .

Коментаре можете послати електронскимпутем на адресу razvojni.centar@suk.gov.rs

 

претрага