Рад центра

 

 

Подршка развоју професионалне каријере запослених је кључни покретач за њихово ангажовање, задржавање и продуктивност. Разумевање ове праксе и препознавање оних са највећим потенцијалом за раст и кретање у служби је у домену одговорности сваког руководиоца. Можемо вам помоћи да привучете, ангажујете и задржите најталентованије. Истовремено, можемо понудити запосленима алате и подршку који ће им олакшати преузимање контроле над властитом каријером.

 

 

 

"Нема ничег узвишеног у томе бити супериоран у односу на друге.

Истинска узвишеност лежи у томе бити супериоран у односу на бившег себе".

                                                                                                                                        Ернест Хемингвеј

 

Центар за управљање каријером државних службеника који води Служба за управљање кадровима уведен је са циљем даљег унапређења и модернизације функције развоја људских ресурса у државној управи Републике Србије. Систем интегрисаног управљања људским ресурсима базираног на компетенцијама подразумева и другачији поглед на управљање каријером.

 

У свом раду Центар се доминантно ослања на проактивни став државних службеника и жељу за личним и професионалним развојем, што ће додатно допринети ефикаснијем, ефективнијем и транспарентнијем раду државне управе а тиме и повећању задовољства грађана радом управе као сервиса грађана Републике Србије. Услуге које Служба пружа у овом домену јесу анализа индивидуалних потенцијала, каријерно саветовање, израда плана индивидуалног развоја и подршка у развоју кроз индивидуални и рад у малим групама за све оне државне службенике који се самоиницијативно пријаве или које упуте руководиоци.